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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  30/01/2013
Data da última atualização:  30/04/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ZIBETTI, V. K.; JAHNKE, D. S.; SCHUBERT, R. N.; MOREIRA, M. S.; SCHIEDECK, G.
Afiliação:  GUSTAVO SCHIEDECK, CPACT.
Título:  Uso de torta de azeitona para produção de insumos orgânicos através da minhocultura.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: WORKSHOP INSUMOS PARA AGRICULTURA SUSTENTÁVEL, 2012, Pelotas. Anais... Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2012. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Torta de Azeitona.
Thesagro:  Azeitona; Húmus; Minhoca.
Thesaurus Nal:  Earthworms; Olives.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/75586/1/USO-DE-TORTA-DE-AZEITONA-PARA-PRODUCAO-DE-INSUMOS-ORGANICOS-ATRAVES-DA-MINHOCULTURA.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT16297 - 1UMTAA - DD2012.00356
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  05/04/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CÔNSOLO, N. R. B.; BUARQUE, V. L. M.; SILVA, J.; POLETI, M. D.; BARBOSA, L. C. G. S.; HIGUERA-PADILLA, A.; GOMEZ, J. F. M.; COLNAGO, L. A.; GERRARD, D. E.; SARAN NETO, A.; SILVA, S. L.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Muscle and liver metabolomic signatures associated with residual feed intake in Nellore cattle.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Animal Feed Science and Technology, v. 271, 114757, 2021.
ISSN:  0377-8401
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2020.114757
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Identification of those cattle genetics with superior feed efficiency is necessary to increase the productivity of the entire beef industry. The aim of this study was to investigate metabolites profiling in the liver and muscle to identify physiological changes in animals in the livestock system with low or high residual feed intake. Liver and muscle were collected after slaughter from Nellore males, with high and low residual feed intake (H-RFI, n = 10 and L-RFI, n = 10, respectively). Metabolites were extracted with cold methanol/water solution (4:3 v/v). Metabolomics analyses were performed by 1D 1 H nuclear magnetic resonance. Metabolites were identified using Chenomx and analysed using MetaboAnalyst 4.0. The residual feed intake classification did not change most of animal performance traits; however, animals with lower residual feed intake presented greater carcass dressing, lower carcass fat deposition. Sixty-three compounds were identified in the liver and 31 in muscle. Coexpression network analysis was carried out and identified four metabolite network modules correlated with the phenotypic traits, indicating common metabolites with a variate important projection score that influences residual feed intake. Metabolites in liver samples was correlated with energy and protein metabolism and on muscle with fat metabolism. Differences on energetic metabolism, including of carbohydrate- and fat-correlated compounds, according to residual feed intake can be assessed by imp... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Muscle; Residual feed intake.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17742 - 1UPCAP - DDPROCI.21/072021/07
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